Вітаємо тебе з отриманням власного віртуального серверу. Гайда підключатися за протоколом RDP.

Протокол підключення до робочого столу Windows (RDP) - це закритий протокол компанії Microsoft, офіційних служб під операційною системою Linux компанія не випускає. Але так чи інакше вже давно існують стабільно працюючі рішення, які в останніх редакціях операційної системи вже включені в збірку. Мова йде про клієнт під назвою Remmina.

Якщо Remmina включена в збірку, шукай її в Пошуку за запитом «Remote Desktop Client», якщо її немає, то встанови за допомогою наступних команд в Терміналі за 3 простих кроки:


1. Встановлюємо пакет Remmina

sudo apt-add-repository ppa:remmina-ppa-team/remmina-next

2. Встановлюємо оновлення

sudo apt-get update

3. Встановлюємо плагін протокола RDP

sudo apt-get install remmina remmina-plugin-rdp libfreerdp-plugins-standard


Якщо раніше Remmina будь якої версії була встановлена, її необхідно перезапустити. Перезавантаж комп’ютер або скористайся командою:

sudo killall remmina


Якщо після виконання команди ти бачиш повідомлення «процесс не найден», значить і так все було круто і перезавантаження було зайвим.

Для підключення у меню пошуку вибери «віддалений робочий стіл» або «remmina», щоб знайти встановлений додаток. Remmina дозволяє додавати і зберігати список підключень для швидкого доступу до даних або імен серверів. Для підключення твого віртуального серверу натисни «+» та введи всі дані для авторизації в вікні, що з’явиться. Не забудь натиснути Save наприкінці. Тепер твій віддалений робочий стіл збережено в застосунку і для підключення достатньо 2 рази клацнути назві серверу.

Після успішної авторизації ти отримаєш повідомлення про помилку перевірки сертифікату безпеки. Справа в тому, що сесія на стороні серверу шифрується за замовчуванням SSL-сертифікатом, що генерується сервером, а не видається авторизованим сертифікаційним центром. Натисни ОК і програма продовжить підключення.

10 років бездоганної репутації на ринку ІТ

Технічна підтримка, що допоможе 24/7

Команда сертифікованих спеціалістів, що відповість на всі питання

SLA або фінансові гарантії безперебійності роботи, закріплені в договорі

4 незалежних географічно віддалених ЦОД для безпеки та безперебійності роботи

10G канали передачі даних в хмару

На головний сайт