Вітаємо тебе з отриманням власного віртуального серверу. Гайда підключатися за протоколом RDP.

Протокол підключення до робочого столу Windows (RDP) - це закритий протокол компанії Microsoft, офіційних служб під операційною системою Linux компанія не випускає. Але так чи інакше вже давно існують стабільно працюючі рішення накшталт Remmina, яку UCloud рекомендує використовувати в роботі.


Встанови Remmina за допомогою наступних команд в Терміналі за 3 простих кроки:

1. Вкажи напрям до інсталяційних файлів

echo 'deb http://ftp.debian.org/debian stretch-backports main' | sudo tee --append /etc/apt/sources.list.d/stretch-backports.list >> /dev/null

2. Запусти процес встановлення

sudo apt update

3. Встанови застосунок протокола RDP

sudo apt install -t stretch-backports remmina remmina-plugin-rdp remmina-plugin-secret libfreerdp-plugins-standard


Одразу після установки застосунок можна знайти через пошук програм. Remmina дозволяє додавати і зберігати список підключень для швидкого доступу до даних або імен серверів. Для підключення твого віртуального серверу натисни «+» та введи всі дані для авторизації в вікні, що з’явиться. Не забудь натиснути Save наприкінці. Тепер твій віддалений робочий стіл збережено в застосунку і для підключення достатньо 2 рази клацнути назві серверу.

Після успішної авторизації ти отримаєш повідомлення про помилку перевірки сертифікату безпеки. Справа в тому, що сесія на стороні серверу шифрується за замовчуванням SSL-сертифікатом, що генерується сервером, а не видається авторизованим сертифікаційним центром. Натисни ОК і програма продовжить підключення.

10 років бездоганної репутації на ринку ІТ

Технічна підтримка, що допоможе 24/7

Команда сертифікованих спеціалістів, що відповість на всі питання

SLA або фінансові гарантії безперебійності роботи, закріплені в договорі

4 незалежних географічно віддалених ЦОД для безпеки та безперебійності роботи

10G канали передачі даних в хмару

На головний сайт